FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Bezorging

Cruciaal binnen de bezorging zijn de bezorgers zelf. Elke (nieuw) personeelslid, zowel op kantoor als voor de verspreiding, wordt met grote zorgvuldigheid gekozen, vooral op het gebied van inzet, verantwoordelijkheid en toewijding met betrekking tot verspreiding. De meeste van onze bezorgers zijn volwassenen die full-time bij ons in dienst zijn. Sommigen van hen zijn naar Nederland gekomen om te werken en komen onder andere uit Polen. Zij zijn zeer gemotiveerd om te werken en gedragen zich hier ook naar. Alle bezorgers worden voorzien van alle hulpmiddelen die zij nodig hebben om hun werk effectief en prettig te doen, zoals:
     •navigatiesystemen in de auto zodat ieder gewenst adres gemakkelijk gevonden kan worden
     •mobiele telefoons, zodat zij elkaar kunnen bellen en zodat wij hen altijd kunnen bereiken
     •plattegronden voor de betreffende steden en/of verspreidgebieden
     •bestelauto's om de folders, bezorgkarretjes en bezorgers zelf te vervoeren
     •schoudertassen
     •fietstassen
     •regenjassen of regenponcho's, zodat de bezorgers ook in de regen kunnen werken

Tenslotte wordt er een speciaal traceersysteem gebruikt waardoor op ieder moment gecontroleerd kan worden waar een bezorger zich bevindt.

Delivery manager vs. teams

Elk team heeft een eigen chef. Deze chef organiseert de bezorging en is hiervoor verantwoordelijk naar de delivery manager.

Elk team krijgt een plattegrond met het verspreidingsgebied erop. Deze plattegrond is voor iedere bezorger apart gemarkeerd. De delivery manager weet in welke gebieden de bezorgers zich zouden moeten bevinden. Zij controleren dit dan ook veelvuldig. Indien het zou voor komen dat een bezorger zich buiten zijn opgegeven bezorginggebied bevindt zonder geldige reden of verklaring, dan wordt hij per direct ontslagen.

De chef van een team krijgt ook een gebied toegewezen om te bezorgen, maar deze is kleiner dan dat van de andere teamleden. Deze chef beslist ook over herinzetting van bezorgers. Als er bijvoorbeeld 1 bezorger al klaar is met het bezorgen in zijn gebied wordt hij of zij ingezet bij een gebied waar het meeste werk over is. Aangezien de supervisor de bruto/netto hoeveelheden weet, kan hij beoordelen hoeveel flyers er reeds bezorgd zouden moeten zijn. Dus indien nodig kan hij het werktempo verhogen, bezorgers herinzetten of om versterking vragen.

Wanneer een nieuwe bezorger wordt geïntroduceerd in een team, wordt hij of zij een paar weken lang ingewerkt door een ervaren collega zodat de nieuwe bezorger de nodige ervaring kan opdoen.

De delivery manager biedt supervisie aan alle werkende teams. Hij rijdt van het ene verspreidingsgebeid naar het andere en controleert of de bezorgers in hun aangewezen gebied zijn. Hij verspreidt ook in kleine geselecteerde gebieden om de andere bezorgers te motiveren en het werk te versnellen.

Aangezien wij dagelijks tijdens kantooruren werken, komt het nooit voor dat het kantoor sluit, de chefs naar huis gaan en de bezorgers alleen worden achtergelaten in de avonden.
  1. voorbereiding
  2. bezorging
  3. controles